Daley Blind traint na medisch onderzoek weer voluit mee bij Ajax

© Hollandse Hoogte / ANP
AMSTERDAM

Twee weken nadat zijn inwendige defibrillator was afgegaan tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC, traint Daley Blind weer voluit mee bij Ajax. De uitslagen van de medische onderzoeken gaven geen aanleiding om de international van Oranje langer aan de kant te houden, aldus Ajax. Blind begon vorige week al weer voorzichtig met trainen en inmiddels doet hij weer volledig mee met de selectie van trainer Erik ten Hag.

De 30-jarige Amsterdammer ging op 25 augustus ineens op de grond zitten tijdens het oefenduel met Hertha, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Blind verliet op eigen kracht het veld en had geen grote klachten meer. Ten Hag vertelde na de wedstrijd dat de defibrillator (ICD) van Blind was afgegaan.

De verdediger voetbalt met het kastje, dat een schok geeft om het normale hartritme te herstellen, sinds hij eind vorig jaar in elkaar was gezakt tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Hij bleek toen een ontstoken hartspier te hebben. "Ik loop minder risico dan mensen die geen defibrillator hebben", zei Blind nadat hij in februari zijn rentree had gemaakt. "Als er iets misgaat, dan heb ik een back-up."

Blind had sindsdien geen hartproblemen meer, tot het duel met Hertha BSC. Ajax besloot de verdediger daarna aan de kant te houden tot alle onderzoeken in het ziekenhuis waren afgerond. De medici zien nu geen reden voor Blind om langer aan de kant te blijven.

De 69-voudig international moest vanwege de onderzoeken wel de interlands van Oranje in de Nations League tegen Polen (1-0) en Italië (0-1) overslaan. De reserveaanvoerder van Ajax werkt nu met zijn club toe naar de start van het seizoen, zondag in Rotterdam tegen Sparta.

Net binnen