Korfballers Tweemaal Zes kunnen goede start geen passend vervolg geven

Ermelo

In de overgangsklasse B verloor Tweemaal Zes zaterdag met miniem verschil bij Dindoa. ,,Een gelijkspel was in mijn ogen verdiend geweest”, verzuchtte coach Eric Geijtenbeek na afloop.

Won TZ vorige week nog bij de seizoenstart met 19-16 van Antilopen, zaterdag moest het na een uur spelen zijn meerdere erkennen in Dindoa: 19-18. Volgens de coach had zijn ploeg moeite met het fysieke spel van de thuisclub, waar volgens hem nauwelijks door de arbitrage tegen werd opgetreden. Halverwege de wedstrijd stond TZ hierdoor op een 10-8 achterstand.

Tijdens de pauze probeerde Geijtenbeek de poppetjes weer goed neer te zetten, hetgeen aanvankelijk ook lukte. Zo keerde na rust de spanning terug in de wedstrijd: 11-11 en 14-14. Vervolgens zette Matthias van Beest zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 14-15. ,,In deze fase had ik zelfs het gevoel dat wij zouden doordrukken, helaas lukte dat ons niet”, aldus Geijtenbeek.

Lang plezier van de voorsprong had de ploeg uit Maartensdijk dus niet: 15-15 en 16-15. Marco de Rooij scoorde de 16-16. Daarna bleken de bezoekers veel van hun kruit te hebben verschoten. Dindoa sloeg snel een marge van drie doelpunten 19-16. Uiteindelijk bleef TZ in een spannende slotfase bij 19-18 steken.

Topscorers waren Reinier Enschedé (vier doelpunten) en Milenka Bruijntjes (eveneens vier stuks). Zaterdag speelt TZ thuis tegen titelkandidaat Unitas uit Harderwijk.

Net binnen