Honkballers HCAW elimineren directe concurrent en hebben de play-offs weer in zicht

De gemoederen liepen zondag in Bussum hoog op.© Foto STUDIO KASTERMANS

Han Monsees
Bussum

Met drie overwinningen op Hoofddorp Pioniers heeft HCAW, na de teleurstellende serie tegen Amsterdam Pirates van een week eerder, de draad weer opgepakt en goede zaken gedaan in de strijd om plaatsing voor de play-offs.

Donderdag won HCAW in Bussum met 4-2, zaterdag werd het in Hoofddorp 1-7 en gisteren hadden de Bussumers aan één run genoeg om de punten in eigen huis te houden. Daarmee kan een streep gehaald worden door Hoofddorp als concurrent voor een plaats bij de eerste vier.

Vooral zaterdag deed de slagploeg, waarvan veel werd verwacht maar die tot nu toe nog niet echt kon ’leveren’, van zich spreken. Op vier verschillende Hoofddorpse werpers werden maar liefst dertien Bussumse honkslagen geslagen. Nadat HCAW al in de eerste inning op voorsprong kwam, leverde een rally van vier honkslagen en drie vrije lopen in de derde inning nog eens vier punten op, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. HCAW-werper Lars Huijer heerste de volledige wedstrijd vanaf de heuvel: tegenover tien strikeouts stonden slechts vier honkslagen.

Clean sheet

De wedstrijd van zondag, waarin de gemoederen in de verzengende hitte zo nu en dan hoog opliepen, was meer spannend dan spectaculair. In een onvervalst pitchersduel maakte Dennis Burgersdijk zijn faam als beste werper van de hoofdklasse waar. Voor de tweede keer dit seizoen gooide hij de hele wedstrijd en hoefde daarbij geen enkele run te incasseren. Saillant detail: de eerste keer was ook al tegen Hoofddorp.

Aanvallend kon de thuisploeg echter lang geen vuist maken. Pas in de vijfde inning werd de eerste honkslag geslagen, maar er volgden er in dezelfde inning nog twee, waardoor Jules Cremer het - naar later bleek - enige punt van de middag kon scoren: 1-0.

Extra zoet

Voor Max en Victor Draijer was de serie tegen Pioniers een weerzien met hun oude ploeggenoten. De neven, die nu een belangrijk onderdeel vormen van het Bussumse team, speelden vorig jaar nog voor de Hoofddorpers. Voor Max smaakt de overwinning daardoor extra zoet: ,,Ik heb zeven jaar bij Pioniers gespeeld, dan is het extra leuk om tégen ze te spelen én van ze te winnen. Wat dat betreft hebben we een goed weekend gehad. We beginnen los te komen aan slag, de verdediging was prima en de pitchers deden het verschrikkelijk goed.”

Neef Victor, vorig jaar de beste slagman in de hoofdklasse en dit jaar voor HCAW het meest trefzeker aan slag, is toch nog niet helemaal tevreden met zijn spel: ,,De supervorm is er nog niet, het gaat nog te veel met ups en downs. Maar ik heb er vertrouwen in dat het wel goed gaat komen. Het seizoen is nog lang.”

Dat seizoen gaat volgende week verder met een serie tegen DSS/Kinheim. De Draijers kijken er naar uit. Max: ,,Dat worden leuke wedstrijden, als we ze drie keer pakken dan zijn we er wel wat betreft de play-offs. En dan moeten we doorgaan om daarin een zo goed mogelijke uitgangspositie te krijgen.”

Net binnen