Zwalkend IJsselmeervogels wacht nog op eerste seizoenszege na nieuwe zeperd in Noordwijk [video]

Stef van der Zalm viert de 2-1 van Noordwijk.

Stef van der Zalm viert de 2-1 van Noordwijk.© Foto Orange Pictures/Willem-Jan Dijkdrent

Ron Hoogendam
Noordwijk

IJsselmeervogels wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Na een gelijkspel bij Excelsior Maassluis en een ongelukkige nederlaag thuis tegen Quick Boys ging het op bezoek bij Noordwijk opnieuw mis: 3-2.

De ploeg van Berry Smit, die Rydell Poepon meteen een basisplaats toebedeelde, begon nog aardig aan het treffen op de Duinwetering. Net voor het half uur leverde een andere nieuwe aanwinst - Yassine Tekfaoui, die de al vroeg uitgevallen Danny van den Meiracker sterk verving - een strakke pass af op Steven Sanchez Angelo.

De aanvallende middenvelder controleerde bal vernuftig en lobde het leer over de uitkomende Lars Jansen: 0-1. Het leek de ruststand te worden, maar na slordig balverlies van Mike van de Laar kon Noordwijk-middenvelder Thomas Reynaers diep in blessuretijd op rechts de bal voorgeven aan Youri de Winter, die knap binnenkopte: 1-1.

Kort na rust werd het nog erger voor de ’Rooien’. Met een prachtige omhaal zette de Stef van der Zalm de 2-1 op de borden. Waar IJsselmeervogels prompt in alle linies de weg kwijt was, raakte Noordwijk juist in een ’flow’.

Alles leek te lukken bij de thuisploeg. Dat illustreerde de koud ingevallen Marc de Kruijs - na fantastisch voorbereidend werk van Toer Bouwman en zeker Emiel Wendt - met een bekeken schuiver in de verre hoek: 1-3.

Noordwijk waande zich in een zetel, maar hield ongewild de na rust zwalkende bezoekers op de been. Zo schoot Sander Bosma op de paal en mikte Wendt de rebound naast ,,Die had ik moeten maken’’, vond de lepe, hardwerkende spits, die in de slotfase nog een paar keer de cornervlag bezocht om wat tijd te rekken.

Scheidsrechter Bronsvoort telde er zes minuten extra tijd bij. Daarin wist de diep gestuurde Poepon warempel de 3-2 te fabriceren, waarna Khalid Tadmine zelfs nog een vrije schietkans kreeg, vlak nadat Bosma oog in oog met Schaap vergat de definitieve genadeklap uit te delen. Smit: ,,De wil was er wel bij mijn ploeg, maar Noordwijk speelde met het hart. Al hielpen we ze voor rust wel in het zadel.’’

IJsselmeervogels: Schaap; Wielinga, Willems, Heerings, Van Son (60. Buitenhuis); Van Arnhem, Van de Laar (60. Van Riel), Sanchez Angulo; Poepon, Van den Meiracker (12. Tekfaoui/77. Tadmine), Langedijk.

Noordwijk-IJsselmeervogels 3-2

28. Sanchez Angulo 0-1, 45+2. De Winter 1-1, 50. Van der Zalm 2-1, 67. De Kruijs 3-1, 90+4. Poepon 3-2.

Rode kaart: 90. Bouwman (Noordwijk, 2x geel)

Net binnen