Tieners van scouting starten geldinzameling na ramp voor Baarnse Merhula; Na emotionele vergadering zijn al binnen 24 uur acties gestart; Tijdelijke huisvesting geregeld

Brand in het clubhuis van Merhula, vroeger ook kleuterschooltje van Willem-Alexander© Foto Caspar Huurdeman

Jetty Claus
Baarn

Nog geen 24 uur na de catastrofe bij Merhula is er al een crowfundactie gestart voor een nieuw gebouw van de gedupeerde scouting. Onder de titel ’Help de Merhula aan een nieuw clubhuis!’ bij Gofundme staat maandagochtend de teller op 6300 euro. De inzameling na de verwoestende band is opgezet door tieners van scouting.

Het doel is vijftigduizend euro op te halen. Maar voor de bouw van het clubhuis zal 3,5 ton nodig zijn, waarbij hulp nodig is van burgers en bedrijfsleven, zegt voorziter Gert Bos. Hij hoopt dat Merhula volgend jaar na de zomer een nieuw onderkomen kan openen.

Lees ook: Vuur verwoest clubhuis Scouting Merhula op Landgoed Soestdijk; brandstichting niet uitgesloten

Volgens Bos is er zaterdagavond een vergadering vol emoties en ongeloof geweest na de vlammenzee die het clubhuis in de as legde. Uithuilen en opnieuw beginnen, was de sfeer. Acties zijn in gang gezet. Met hulp van andere scoutinggroepen kunnen de opkomsten de komende maanden gewoon doorgaan. De groepen worden op verschillende locaties ondergebracht afhankelijk van het tijdstip. ,,We hebben een super support, niet alleen lokaal maar ook vanuit Soest en Zeist. De lijst van scoutinggroepen die ons willen helpen, groeit alleen maar”, aldus Bos.

Met de MeyerBergman Erfgoed Groep wordt gekeken naar de mogelijke opslag van spelmateriaal en activiteiten op het marechausseeterrein op de iets langere termijn, meldt Bos. ,,Het is heel mooi om te zien hoe mensen de handen uit de mouwen steken. Niet alleen de volwassenen, maar ook de jongere scoutingleden. Samen Sterk!” Wil wil doneren kan dat doen via www.gofundme.com en bij de zoekoptie Help de Merhula aan een nieuw clubhuis!

Lees ook: Eigenaar Soestdijk op bezoek bij getroffen scouting; ’Warm gevoel dat zij direct hulp aanboden na afgebrand clubhuis’

Net binnen