Duizenden demonstranten woonprotest trekken naar Dam

ANP Producties | Bron: ANP

De duizenden mensen die zich verzameld hebben voor het woonprotest zijn om 16.15 uur richting de Dam vertrokken vanaf het Westerpark in Amsterdam.

Hoeveel demonstranten aanwezig zijn, weet de gemeente nog niet. Volgens de directeur van de woonbond zouden er tienduizend mensen in het Westerpark zijn, schatte hij tijdens zijn speech.

De tegenstanders van het huidige woonbeleid hebben borden bij zich met teksten als 'Huizen voor mensen, niet voor winst', 'Ik ben geen koe dus stop met melken' en 'Huisje, boompje, droompje'. Verder zijn onder meer linkse partijen, vakbonden en actiegroepen aanwezig.

Stijgende huizenprijzen

Het protest is bedoeld om aandacht te vragen voor de wooncrisis. Door onder meer de stijgende huizenprijzen en groeiende wachtlijsten voor sociale huurwoningen is het steeds moeilijker om een woning te krijgen.

"Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld", constateert de organisatie. Het woonprotest is het begin van diverse acties die de komende tijd in het hele land staan gepland.

Net binnen