Spakenburg geef zeker lijkende eerste zege uit handen en mag zelfs nog in de handen wrijven met een punt [video]

Spits Floris van der Linden, hier in actie tegen Eemdijk, redde op de valreep toch nog een punt voor Spakenburg.

Spits Floris van der Linden, hier in actie tegen Eemdijk, redde op de valreep toch nog een punt voor Spakenburg.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Werkendam

Spakenburg wist op bezoek bij Kozakken Boys ternauwernood een punt te bemachtigen: 3-3. De manier waarop gaf trainer Eric Meijers echter flink wat stof tot nadenken.

In Werkendam leek er geen vuiltje aan de lucht nadat Frank Schilder vlak voor rust de bal binnenknikte uit een corner van Boy van de Beek en Vince Gino Dekker vlak na de thee met een geweldig afstandsschot - nadat hij even daarvoor op identieke wijze de lat had geraakt - de marge naar twee vergrootte.

De zege leek in de tas. Meijers en consorten kwamen in de slotfase echter bedrogen uit.

(Tekst loopt door onder de video)

Eerst was het Yordi Teijsse die uit een vrije trap vanaf de achterlijn raak kopte, waarna Thomas Marijnissen met een volley de gelijkmaker aantekende. Met nog één minuut blessuretijd te gaan leek diezelfde Marijnissen met een geweldige lob over Leon ter Wielen de drie punten zelfs op De Zwaaier te houden, maar vanaf de aftrap zette Spakenburg nog één keer alles op alles om een goal te forceren.

Die kwam er door toedoen van Floris van der Linden, die met zijn hele hebben en houden naar de bal dook en de 3-3 achter Ricardo Kieboom kopte.

Door de puntendeling met Kozakken Boys mag Spakenburg van een zeer matige start van het seizoen spreken. De ’Blauwen’, vooraf toch betiteld als een ploeg voor de topvijf, staan met twee punten uit vier duels op een beschamende zestiende plek in de tweede divisie.

Kozakken Boys-Spakenburg 3-3

45+4. Schilder 0-1, 50. Gino Dekker 0-2, 58. Teijsse 1-2, 86. Marijnissen 2-2, 90+6. Marijnissen 3-2, 90+7. Van der Linden 3-3.

Net binnen