’Wankelend’ Eemdijk blijft met behulp van paal en lat gelukkig overeind in Aalten

Argjend Selimi schoot Eemdijk op bezoek bij AZSV in veilige haven.

Argjend Selimi schoot Eemdijk op bezoek bij AZSV in veilige haven.© Archieffoto

Aalten

Eemdijk was tegen AZSV een uur lang bovenliggend. Nadat de thuisploeg zomaar de aansluitingstreffer maakte, was het nog alle hens aan dek voor de hoofdklasser.

De ’Diekers’ legden volgens trainer Willem Romp prima voetbal op de mat en beloonden zichzelf met twee goals. Rick Blokhuis, die vorige week debuteerde, wist nu ook zijn eerste treffer in groene dienst binnen te knikken. Nadat Frank Heus uit een vlotte uitval de 0-2 aantekende, leek het pleit beslecht. Wissels aan AZSV-zijde brachten Eemdijk echter van zijn stuk. Romp: ,,Tot dan toe speelden we heel gedisciplineerd. Ik bracht ook wat wissels met het idee dat zij zouden komen. Dat pakte niet goed uit.’’

Zijn ploeg mocht na de 1-2 van geluk spreken dat AZSV paal en lat raakte. ,,Gelukkig ging de storm daarna liggen.”

Sterker, invaller Argjend Selimi punterde op aangeven van de jarige Jesper van Dalen aan alle onzekerheid een einde. ,,We moeten leren van de fase waarin we gewankeld hebben. Ik ben - en dat is best raar om te zeggen - blij dat het niet allemaal gemakkelijk ging. Dat kan ik de jongens voorhouden als de Spakenburgse nonchalance weer eens de kop opsteekt.”

Door de zege klom Eemdijk naar de vierde plek, op drie punten van koploper Urk.

hoofdklasse zaterdag

AZSVEemdijk1-3

42. Blokhuis 0-1, 49. Heus 0-2, 69. Te Kolste 1-2, 90+1. Argjend Selimi 1-3.

Net binnen