Zo’n 550 Gooise huishoudens krijgen wekelijks een pakket van de voedselbank; Vrijwilligers gezocht voor grote actie bij supermarkten in Huizen

Houdbare producten.

Houdbare producten.© Archieffoto Voedselbank

Marjolein Vos
Huizen

Zeven verschillende supermarkten in Huizen doen zaterdag 9 oktober mee aan een grote actie voor de Voedselbank Gooi en Omstreken. Deze voedselbank voorziet iedere week gemiddeld zo’n 550 huishoudens van een pakket. Het hoofdkantoor van deze voedselbank is gevestigd in Huizen. De uitgiftepunten voor inwoners uit de hele regio zitten in Huizen, Hilversum, Weesp, Baarn, Soest en Laren.

Klanten kunnen tijdens de actiedag houdbare producten inleveren bij inzamelpunten van de voedselbank bij AH Lindenlaan, AH Oostermeent, Plus Oostermeent, Coop Phohistraat, Coop Blaricum Bijvanck, Jumbo Kostmand en Boni Holleblok. De actie vormt de aftrap van de Week van de Voedselbank, de Wereld Armoededag en de Wereld Voedseldag op 16 en 17 oktober.

Houdbaar

De actie kan zo groot worden aangepakt dankzij de hulp van vrijwilligers van Rotary Huizen, Rotary Gooimeer, Lion’s Blaricum, Protestante Gemeente Huizen en de PvdA Huizen, zo laat de organisatie weten. Zoals gebruikelijk roept Voedselbank Gooi en Omstreken klanten van de supermarkten op om een of meer extra houdbare producten kopen en die na afrekenen bij de kassa in te leveren bij het inzamelpunt van de voedselbank.

Verse producten zoals eieren en kaas zijn ook welkom, maar deze kunnen niet tijdens de winkelactie worden ingezameld. Voedselbank Gooi en Omstreken komt graag in contact met ondernemers Huizer ondernemers die verse producten willen leveren.

Aanmelden

Bedrijven en vrijwilligers kunnen zich melden via: info@voedselbankgooi.nl of winkelacties@voedselbankgooi.nl

Net binnen