Stuntelend en kansen missend SDO verliest van VOC, maar toch vooral van zichzelf

Koen Janssen zag veel misgaan bij SDO in Rotterdam.

Koen Janssen zag veel misgaan bij SDO in Rotterdam.© Archieffoto

Rotterdam

SDO staat ook na de vijfde wedstrijd van het seizoen op slechts één overwinning in de zondag hoofdklasse A. Dat de Bussumers met 2-1 verloren bij VOC mochten ze alleen zichzelf aanrekenen.

In Rotterdam kreeg SDO genoeg kansen om de score te openen, maar Lars Raaijen, Joost Heerschop en Mike van ’t Land lieten dat na. Tot overmaat van ramp scoorde de thuisploeg wel, nadat Wessel Verhaar uit een corner raak kopte. ,,We hebben voldoende mogelijkheden gehad om hen pijn te doen. Maar we hebben alleen onszelf pijn gedaan”, baalde Koen Janssen.

De SDO-trainer zag Jesse van Huisstede snel na de thee de gelijkmaker binnenwerken, na een voorzet van Raaijen, en ging er eens goed voor zitten. Hij kwam echter bedrogen uit nadat zijn verdediging in de fout ging en Verhaar simpel zijn tweede van de middag kon aantekenen. ,,Met alle respect voor VOC, maar wij hebben echt van onszelf verloren. We maken continu individuele fouten en dat moet er snel uit. Een frustrerende middag, maar dat is een understatement.”

VOC-SDO 2-1 (1-0). 40. Verhaar 1-0, 48. Van Huisstede 1-1, 73. Verhaar 2-1.