Zeemeeuw on ice. Strandpaviljoen in Muiderberg pakt deze winter uit met twee ijsbanen en veel activiteiten: ’Iedereen is wel toe aan iets leuks’

Afgelopen winter kon er ook geschaatst worden bij de Zeemeeuw, maar dan op het IJmeer.

Afgelopen winter kon er ook geschaatst worden bij de Zeemeeuw, maar dan op het IJmeer.© Foto Zeemeeuw

Joyce Huibers
Muiderberg

Van vrij schaatsen tot curlingcompetities, Hollandse avonden en een kerstmarkt. De Zeemeeuw in Muiderberg wil uitpakken deze winter. Het strandpaviljoen heeft een vergunning aangevraagd voor twee overdekte ijsbanen met echt ijs. Een op het strand en een op het terras.

,,Een jaar of vijf geleden lag er al eens een ijsbaan naast ons paviljoen, maar dit is de eerste keer dat we het helemaal zelf organiseren”, vertelt Ysabelle Bot van de Zeemeeuw. ,,De vrijheid en gezelligheid die we deze zomer weer ervoeren na alle lockdowns, willen we doortrekken naar de winter. Iedereen is wel toe aan iets leuks. We kiezen bewust voor twee ijsbanen, zodat er altijd een beschikbaar is voor vrij schaatsen. We hebben namelijk heel veel ideeën voor activiteiten op en rond de ijsbanen.”

Oliebollen

Een curlingcompetitie, ijsdansen, silent disco on ice, een Hollandse avond en er komen arrangementen voor scholen, bedrijven, families en vriendengroepen somt Bot op. Een echte Sinterklaas rond vijf december, de kerstman en een kerstmarkt met kerst en oliebollen rond oud en nieuw. Natuurlijk ontbreekt de koek en zopie kraam niet voor warme chocomelk, glühwein of een frietje.

De Zeemeeuw hoopt de ijsbanen, die twee maanden blijven liggen, op 19 november schaatsklaar te hebben. ,,Maar dat hangt ook een beetje af van hoe snel de vergunning wordt verleend.” Bezoekers moeten wel verplicht schaatsen huren en kunnen niet met hun eigen ijzers de banen op. Maar wie weet kunnen we op de eigen noren net als afgelopen winter voor de Zeemeeuw langs schaatsen over het IJmeer. Bot: ,,Dat zou een heel leuke aanvulling zijn op onze ijsbanen.”

Net binnen