Project Haren: Rood aanlopend SDO eindigt met negen man en is kansloos in hoge noorden

Jacob-Jan van de Groep
Haren

SDO liep rood aan in het Groningense Haren en speelde daardoor een kansloze wedstrijd tegen Be Quick 1887. De Bussumers mochten van geluk spreken dat de teller voor de thuisploeg stokte bij vier.

Na een vlugge 1-0 achterstand, via Geertjan Liewes, wist het elftal van Koen Janssen de rug nog wel te rechten: het was Luuk van Huisstede die de gelijkmaker aantekende.

Net toen SDO dacht beter in de wedstrijd te zitten, kreeg Micha Fokker echter de rode kaart voorgehouden. De aanvoerder haalde de doorgebroken Djarni Leidelmeijer van achteren neer en zadelde Janssen en de zijnen zo op met een gigantisch probleem. Nog voor de thee was het duel in het hoge noorden beslist, middels de 3-1 van Wilko van der Kooi.

Direct na de onderbreking deelde de thuisploeg via Ashraf Hezam de genadeklap uit, waarna het voor SDO een kwestie van tegenhouden werd. Daarbij liep centrale verdediger Niels Irik zo’n twintig minuten voor tijd ook nog eens tegen zijn tweede gele kaart aan en dus moesten de bezoekers zelfs met negen verder. Een afstraffing leek in het verschiet te liggen, maar verder dan een handvol gemiste kansen - waaronder een strafschop tegen de lat van Leidelmeijer - kwam Be Quick 1887 gelukkig niet.

Het geplaagde SDO blijft door de nederlaag de drager van de rode lantaarn in de zondagse hoofdklasse A, met vier punten uit zeven wedstrijden.

Hoofdklasse zondag

Be Quick 1887-SDO 4-1

4. Liewes 1-0, 20. L. van Huisstede 1-1, 22. Liewes 2-1, 63. Van der Kooi 3-1, 47. Hezam 4-1.

Rode kaart: 33. Fokker (SDO), 71. Irik (SDO, 2x geel).