Geplaagd SDO met gelegenheidsdefensie nipt onderuit bij RKAVV, Bussumers blijven hekkensluiter in hoofdklasse

Leidschendam

Hoofdklasser SDO ging zondag met het kleinst mogelijke verschil onderuit bij RKAVV: 1-0.

De thuisploeg kende een droomstart: Edwin Agyare opende al na zes minuten de score. Hij profiteerde van een Bussumse flater door een verkeerde terugspeelbal op te pakken en doelman Aria Hashemi kansloos te laten.

Een tik voor SDO, dat al flink moest improviseren en met een compleet andere defensie aantrad, vanwege schorsingen van Niels Irik en Micha Fokker en blessures bij Rowell van der Meer en Mike van ’t Land. Daardoor maakte onder anderen centrale verdediger Karel Visser na twee jaar zijn rentree in de hoofdmacht.

Kansen kreeg SDO voor rust via Lars Raaijen, Joost Heerschop en Jesse van Huisstede. Ook na de thee was het duel in balans, al viel er weinig te beleven. ,,Jammer dat we onszelf niet een zetje geven nu we de cruciale maand november ingaan’’, baalde SDO-trainer Koen Janssen, die zelf het duel ook moest missen vanwege corona.

,,Volgende week moeten we de ommekeer zien te bewerkstelligen tegen HBS en daarna spelen we tegen TAC en Emmen. Daarin moet het voor ons gebeuren”, blijft hij strijdbaar.