Eindelijk eerste winst voor ’t Gooi, SDO blijft bovenin meedoen na zevenklapper

Het beste medicijn voor een ploeg in mineur: winnen.

Het beste medicijn voor een ploeg in mineur: winnen.© Archieffoto

Klaaswaal

Vorige week behaalden de vrouwen van ’t Gooi al hun eerste punt, zaterdag beleefden ze opnieuw een primeur: de eerste driepunter. De eersteklasser won met 2-3 van het tweede van SSS.

Dat ging zeker niet makkelijk want voor de rust werd Anouk te Nuijl met twee keer weggestuurd. ,,De tegenstander kreeg een penalty terwijl de overtreding buiten de ’zestien’ was’’, zag trainer Lucas van der Snel. ,,Na het protest zei de scheidsrechter ’houd je bek’ tegen haar en stuurde haar weg.’’

Dat was bij een 1-2 stand, waarbij Te Nuijl zelf de wedstrijd nog openbrak. Lotte Smit scoorde de 0-2. Britt Kettenburg besliste de wedstrijd vanuit een vrije trap waarna de ontlading groot was. Van der Snel: ,,Deze punten zijn heel belangrijk en ik ben trots op de manier waarop we winnen.’’

De vrouwen van SDO wonnen met liefst 7-0 van de reserves van Buitenveldert. Met de monsterzege herstelden de Bussumsen zich van de nederlaag tegen concurrent Victoria Boys van vorige week.

Bij rust stond de ploeg van Richard Buijsman al op een comfortabele 4-0 voorsprong tegen de laagvlieger uit Amsterdam-Zuid. Jennifer Neef (2), Claudia Broere en Sophie van Joolen rondden flitsende combinaties af. Ook na de thee bleef SDO dominant én trefzeker. Aanvoerder Neef maakte alweer een hattrick vol, waarna Lotus Posthumus met twee doelpunten voor de eindstand tekende.

Door de overwinning - alweer de vijfde in zes wedstrijden - blijft SDO bovenin meedraaien en mogen Van der Snel en consorten voorlopig blijven dromen van hun grote doel: het kampioenschap.