Rapper Travis Scott geeft tickets terug na dodelijk concert

ANP Producties | Bron: ANP

De Amerikaanse rapper Travis Scott is van plan alle bezoekers van het Astroworld Festival hun ticketgeld terug te betalen na de dodelijke afloop van het evenement in Houston (Texas). Dat zeggen ingewijden tegen het Amerikaanse blad Variety. Ook heeft Scott zijn show bij een festival in Las Vegas afgezegd. De artiest zou "te ontdaan" zijn om op te treden.

Scott gaat ook de begrafeniskosten betalen van de acht mensen die om het leven kwamen bij het festival. Ook zet hij een hulplijn op voor mensen die psychische ondersteuning zoeken na het drama dat zich voltrok bij het door hem bedachte muziekfestival. Daarvoor slaat hij de handen ineen met de Amerikaanse organisatie BetterHelp, die virtuele therapiesessies aanbiedt. Ook start de rapper een hulplijn die mensen kunnen bellen om te praten over de gebeurtenissen.

Afgelopen weekend ontstond paniek en chaos voor het festivalpodium. Mensen kwamen in de verdrukking. Bij de ingang en bij de omheiningen vielen veel mensen flauw. Zeker 25 mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. In totaal waren er zo'n 50.000 mensen op het festival afgekomen.

Scott heeft naar eigen zeggen niet in de gaten gehad dat het festival volledig uit de hand liep. De rapper gaf al aan dat hij de autoriteiten helpt uit te zoeken hoe het is misgegaan.

Zeker twaalf mensen hebben een rechtszaak aangespannen tegen de rapper en de organisatoren achter het muziekfestival. Zo wil een festivalganger medeorganisator ScoreMore en concertorganisator Live Nation aansprakelijk stellen voor het drama. Volgens de Amerikaanse website Billboard stelt de advocaat van deze fan dat de ramp het resultaat was van het verlangen om winst te maken "ten koste van de gezondheid en veiligheid van concertbezoekers".

Net binnen