Ten Hag baalt van gemakzucht in spel van Ajax in Eredivisie

Erik ten Hag tijdens de wedstrijd tussen Ajax en AZ.

Erik ten Hag tijdens de wedstrijd tussen Ajax en AZ.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Het is volgens trainer Erik ten Hag geen toeval meer dat Ajax tegen AZ voor de derde keer dit seizoen na een zege in de Champions League in eigen stadion puntenverlies leed (1-2). "In de Eredivisie denken we soms dat we het wel met een paar procentjes minder afkunnen. Maar dat kan dus niet. Ik vind dat heel kwalijk", mopperde hij.

"Zeker tegen Ajax zijn veel clubs in staat om iets meer te geven dan normaal", zei Ten Hag.

"Ik heb dat inderdaad al vaker geconstateerd, nadat we ons hoofd hadden gestoten. Ik dacht ook dat we op de goede weg waren. We hebben de afgelopen dagen fantastisch getraind. Ik dacht dat we er met ons hoofd wel bij waren. Maar we lopen weer tegen nederlaag aan omdat onze tegenstander meer wilde. Dan loop je dus weer tegen schade aan. Dat roepen we over onszelf af. We komen regels niet na die we met elkaar afspreken en krijgen doelpunten tegen die voorkomen hadden kunnen worden. Dus zit ik hier met een kater."

"We moeten gewoon onze job doen", vervolgde Ten Hag. "We moeten elkaar helpen en niet gemakzuchtig zijn. We moeten ook pijn lijden om iets te creëren. Het gaat niet altijd vanzelf allemaal. Ik weet zeker dat we een selectie hebben die iedere wedstrijd kan presteren. Maar dat er dingen anders moeten, dat is wel duidelijk."

Lees ook: AZ zorgt voor daverende stunt in Amsterdam: Ajax geklopt door late treffer Aboukhlal [video]

Ten Hag wilde nog niet denken aan de uitwedstrijd van volgende week zondag tegen Feyenoord, dat in punten gelijk is gekomen. "Eerst woensdag Barendrecht voor de beker", zei de coach, die na de nederlaag tegen AZ bijval kreeg van Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. "AZ wilde dieper gaan dan wij. Ik weet niet waarom en hoe dat kan", zei Timber. "Maar dat mag natuurlijk niet."

"We doen het best goed tegen grote ploegen, maar tegen kleine ploegen hebben we het soms lastig als die inzakken", aldus Gravenberch. "Vandaag was het gewoon niet goed. De wil om diep te gaan was er misschien niet helemaal. En dan wordt het lastig."

Net binnen