Weesp verspreidt preventiepakketten corona voor mensen met een kleine beurs; ’Veel besmettingen in huiselijke kring’

Vanwege de samenvoeging met Amsterdam kan Weesp gebruik maken van een breed scala aan middelen om inwoners te informeren over corona, zoals deze voorlichtingsbus.

Vanwege de samenvoeging met Amsterdam kan Weesp gebruik maken van een breed scala aan middelen om inwoners te informeren over corona, zoals deze voorlichtingsbus.© Archieffoto Studio kastermans

Van onze verslaggever
Weesp

De gemeente Weesp verspreidt sinds begin deze maand Amsterdamse corona-preventiepakketten onder Weespers met een kleine portemonnee.

Met deze pakketten wil de gemeente het naleven van de basismaatregelen in en om huis bevorderen. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de regels voor het ontvangen van bezoek. Het pakket bestaat onder meer uit zelftesten, mondmaskers en tips over hoe de basismaatregelen binnenshuis moeten worden toegepast.

De pakketten worden op de markt en in winkelcentrum Hogeweij uitgedeeld. Verder worden zo verspreid via de buurtkamers, de voedselbank en religieuze instellingen.

Huiselijke kring

,,Het is de afgelopen weken duidelijk geworden dat de omikron-variant zich ook in Nederland zeer snel verspreidt”, stelt de gemeente. ,,Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, zich laat vaccineren, een test doet bij klachten of voor de zekerheid voor een bezoek aan familie of vrienden. Uit bron- en contactonderzoek door de GGD blijkt dat veel besmettingen in huiselijke kring plaatsvinden.”

Amsterdam heeft besloten zelftestpakketten te verstrekken, om inwoners met een smalle beurs tegemoet te komen. Het gaat er vooral om mensen in zogeheten kwetsbare wijken (waar de vaccinatiegraad laag is) te ondersteunen in het naleven van de corona-basisregels.

Sinds 1 januari valt Weesp onder de GGD Amsterdam. Daarom worden deze pakketten vanaf deze week ook in Weesp verspreid.

Net binnen