Opnieuw groot zaalhockeytoernooi afgelast: geen Europa Cup voor Laren

Groot feest was het in 2019, nadat Laren in de finale van de Europa Cup het Russische Dinamo Elektrostal versloeg.

Groot feest was het in 2019, nadat Laren in de finale van de Europa Cup het Russische Dinamo Elektrostal versloeg.© Archieffoto Koen Suyk

Tom Mentink
Laren

De Europa Cup zaalhockey voor clubteams gaat dit jaar opnieuw niet door. Net als in 2021 is het coronavirus de spelbreker. De zaalhockeysters van Laren zouden als regerend landskampioen van 2020 deelnemen.

Het toernooi zou van 11 tot en met 13 februari worden gehouden in het Topsportcentrum in Almere. Laren was organisator, samen met Amsterdam, de kampioen bij de mannen.

,,Ondanks alle moeite van onze clubs en hulp van de gemeente Almere, de provincie Flevoland en het Best Western Hotel Group zijn we niet in staat gebleken het toernooi te organiseren’’, laten de twee organiserende clubs in een verklaring weten. ,,We hebben er twee jaar op zitten van praten, regelen, opnieuw regelen, stoppen en opnieuw beginnen. Het doet pijn dat we het toernooi niet kunnen hosten. We hadden onze teams en onze gasten graag een prachtig toernooi zien spelen in Almere.’’

Competitie

Eerder ging al een streep door het EK in Hamburg (12-16 januari) en het WK in Luik (2-6 februari). De competitie gaat wel door voor Laren. De ploeg van coaches Bastiaan van Veelen en Maarten Bosman neemt het zondag op tegen SCHC (10.00) en Bloemendaal (12.00 uur).

Net binnen