Terugkerend euvel: slotfase breekt handballers Eemland ook tegen Apollo op

Domeniko Weenink was tegen Apollo goed voor zes goals, maar kon een nederlaag van Eemland ook niet voorkomen.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Jonathan van Haaster
Soest

Bij de herstart van de eerste divisie gingen de handballers van Eemland zaterdagavond in eigen huis nipt ten onder tegen middenmoter Apollo: 29-31.

In de eigen Sporthal Beukendal was het publiek in eerste instantie de winnaar: het aanvangstijdstip werd vervroegd van negen naar acht uur, waardoor de aanwezigen de hele wedstrijd konden blijven kijken. Volgens de nieuwste coronamaatregelen dient de zaal immers om tien uur ’s avonds dicht te zijn.

De thuisploeg begon niet al te best aan het treffen, waardoor het al snel tegen een 2-6 achterstand aankeek. Na de twintigste minuut kwam er verandering in het spel van Eemland. Het kwam beter in de wedstrijd en maakte de achterstand ongedaan door treffers van Tim Zwart, Domeniko Weenink en twee van Johnny van Gulik. Beide teams scoorden vervolgens twee keer, wat leidde tot een ruststand van 15-15.

Geen grip

„We komen vervolgens goed de kleedkamer uit, komen op drie punten voorsprong, maar geven het dan toch nog uit handen”, refereerde Eemland-trainer Arjan Schneiders aan de 23-20 voorsprong die in een mum van tijd een 23-24 achterstand werd. Via Van Gulik en Jordy Mertens trachtte de thuisploeg nog om de schade te herstellen, maar de Brabanders bleken tegen het einde van de wedstrijd meer inhoud over te hebben. „Ik denk dat we onze problemen te veel op elkaar afschoven, in plaats van dat we als team in oplossingen hebben gedacht. Zeker in de slotfase is dat dodelijk. Hun linkeropbouwer speelde bovendien fantastisch, daar hadden we geen grip op”, was Schneiders lovend over Rob van der Linden, de uitblinker bij de ploeg uit Son en Breugel.

Zo bleef Eemland steken op slechts één overwinning. Desondanks overheerste een goed gevoel. „Apollo is een goede middenmotor, dus dit biedt veel perspectief voor de rest van het seizoen. Natuurlijk hadden we willen winnen en vraag ik me ook weleens af hoe we zo weinig punten kunnen hebben. We komen altijd goed mee, dus we moeten een manier vinden om de slotfases ook naar ons toe te trekken.”

Degradatiekraker

Eemland blijft op twee punten staan. Om degradatie aan het einde van het seizoen te ontlopen, moeten er dan ook betere resultaten worden geboekt. Komend weekend dient zich de ideale mogelijkheid aan om het puntentotaal te verdubbelen. Dat staat het duel bij hekkensluiter Aristos op het programma.

handbal eerste divisie

EemlandApollo29-31

Net binnen