Machteloos Eemland verlies degradatieduel met grote cijfers

Jonathan van Haaster
Amsterdam

Eemland is zaterdagavond op harde wijze onderuit gegaan tegen mede-degradatiekandidaat Aristos. In de Aristos Hal in Amsterdam werd het liefst 30-18.

De voortekenen waren voor aanvang van het startsignaal al niet best, daar Eemland het door uiteenlopende redenen moest doen zonder Menno van Lint, Domeniko Weenink, Stefan Casteleijn én topscorer Tim Zwart. Het bleek al snel teveel voor de formatie van trainer Arjan Schneiders, dat een Aristos trof dat zichtbaar speelde voor zijn laatste kans. Met name Jeroen de Ruyter was een plaaggeest voor Eemland, die bij de rust van 16-8 verantwoordelijk was voor de helft van de Amsterdamse productie.

Ook na rust hield het hoofdstedelijke geweld niet op. De eerste vijf punten gingen allemaal naar de thuisploeg. „De jongens hebben allemaal hun best gedaan, daar lag het niet aan”, vertelde Arjan Schneiders. „Het probleem was dat de jongens die het verschil kunnen maken, dat niet deden. We misten onze topscorer in Tim, maar dat is absoluut geen reden om met twaalf doelpunten verschil te verliezen. Het was een complete off-day, vooral in de dekking sloeg het nergens op.”

Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen de Nijmeegse studentenvereniging Ha-Stu op het programma. Ook dan lijkt het een heidens karwij te gaan worden om het puntentotaal van twee te verdubbelen. Schneiders moet dan namelijk een beroep doen op liefst vijf spelers van het tweede, vanwege een al langer geplande vakantie van een aantal spelers. Omdat er dat weekend oorspronkelijk geen wedstrijd gepland stond, werd juist dat weekend als ‘veilig’ geacht.

handbal eerste divisie

AristosEemland30-18

Net binnen