Assistent-trainer Ritchie Husken hoeft bij Eemland niet te ruilen met hoofdcoach Arjan Schneiders: ’Dat gesprek hoeven we niet te voeren’

Jonathan van Haaster
Leusden

De handballers van Eemland hebben woensdag in de eerste divisie met 25-35 verloren van Unitas.

De nederlaag van Eemland was met name te wijten aan de stroeve start. Zo raakte de formatie van de afwezige coach Arjan Schneiders in de eerste helft talloze keren paal en lat, terwijl Unitas minder moeite had met het vinden van het net. Na achttien minuten spelen stond er dan ook al een ogenschijnlijk kansloze achterstand op het bord: 5-15. „Vanaf dat moment ging het echter een stuk beter”, vertelde assistent-trainer Ritchie Husken. „Verdedigend liep het een stuk beter. Helaas raakten we Tim Zwart kwijt met een knieblessure. Na de rust speelden we met de energie en bezieling die we de laatste tijd weer hebben teruggekregen en dat leidde bijna tot een comeback.” Zo kwam Eemland terug tot 16-20, 21-24 en 24-27, maar kon het niet ook nog eens over de gasten uit het Drentse Rolde heen. „Aan het einde van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid bij ons ook toe, waardoor Unitas ons overliep.”

De kans dat er zaterdag na de wedstrijd tegen het tweede van Quintus veel verandering in de situatie van het tegen degradatie strijdende Eemland komt, lijkt klein. „Misschien laat Quintus wat spelers van het tweede meedoen met het eerste”, zegt Husken hoopvol. „Ik acht ons bij voorbaat zeker niet kansloos, al zijn we ook wel zo reëel om te weten dat een nederlaag realistisch is.”

Voor Husken, oud-speler van onder meer BDC, was het de eerste keer dat hij als eindverantwoordelijke voor de groep stond. „Het was een hele leuke ervaring. We grapten al dat Arjan assistent zou worden als we zouden winnen, maar dat gesprek hoeven we dus niet te voeren.”

Net binnen