Kantoorpand in Naarden ingericht als school voor maximaal 250 Oekraïense leerlingen

© Streetview Google Earth

Naarden

Gooise Meren richt het kantoorpand Gooimeer 10a in voor onderwijs aan Oekraïense leerlingen. De school moet nog deze maand beginnen.

De tijdelijke school is bedoeld voor maximaal 250 leerlingen tussen de twaalf en achttien jaar. De kinderen krijgen er les in kleine groepen van ongeveer vijftien leerlingen. De nadruk ligt er op het leren van de Nederlandse taal en kennismaken met de Nederlandse samenleving. Als ze het Nederlandse voldoende beheersen, stromen ze door naar het gewone onderwijs.

De gemeente past het kantoor aan zodat er geschikte onderwijsruimtes komen. Op een afgeschermd deel van het parkeerterrein plaatst ze een fietsenstalling. Dat wordt bovendien ingericht als een buitenruimte voor de leerlingen. Om zo veel mogelijk leerlingen in het gebouw te kunnen onderbrengen komt er buiten ook een grote tent die als pauzeruimte kan worden gebruikt. Bovendien komen daar extra toiletten.

De school is onderdeel van de Internationale Schakel Klas (ISK) die in College De Brink in Laren is gevestigd. Die locatie blijft gehandhaafd voor de huidige leerlingen.

Hoe lang de extra voorziening in Naarden nodig is, is nog niet te zeggen. Gooise Meren huurt het pand Gooimeer 10a voor maximaal twee jaar.

Net binnen