Spakenburg klopt Volendamse talenten in Edam, ’wedstrijdje armpje drukken’ eindigt onbeslist

Floris van der Linden, hier op archiefbeeld, voegde in Edam weer twee treffers toe aan zijn toch al imposante totaal. Met 24 goals is hij nog altijd topscorer van de tweede divisie.

Floris van der Linden, hier op archiefbeeld, voegde in Edam weer twee treffers toe aan zijn toch al imposante totaal. Met 24 goals is hij nog altijd topscorer van de tweede divisie.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Edam

Het wedstrijdje armpje drukken tussen de twee meest productieve aanvallers van de tweede divisie, Floris van der Linden (24 goals) en Koen Blommestijn (20), eindigde onbeslist. Het duel tussen Jong FC Volendam en Spakenburg was na negentig minuten echter een prooi voor de bezoekers.

Sinds de broodnodige zege op Kozakken Boys (3-1) van drie weken terug lijkt er een last van de schouders van de Spakenburgers gevallen te zijn.

Na de 5-2 zege op De Treffers van vorige week deden de Blauwen het op het veld van EVC in Edam - het duel met de beloftenploeg van FC Volendam werd daar afgewerkt vanwege het geplande promotiefeest in het stadion, ter ere van de terugkeer van de hoofdmacht van de ’Wijdbroeken’ in de eredivisie - nog eens dunnetjes over.

Door de zege, die mede tot stand kwam door een ijzersterke slotfase, waarin de bezoekers drie keer scoorden in een tijdsbestek van tien minuten en waarbij de aanval bij de 2-3 van Wimilio Vink om door een ringetje te halen was, is Spakenburg inmiddels opgeklommen naar het linkerrijtje .

Komende zaterdag staat de broedertwist met IJsselmeervogels weer op het programma in het voetbalmaffe vissersdorp. Ditmaal zijn de ’Blauwen’ gastheer. Eerder, op 8 maart, werd het aan de ’rooie’ zijde van de Westmaat al 2-2.

Jong FC Volendam-Spakenburg 2-5

24. Van der Linden 0-1, 30. Blommestijn 1-1, 53. Van der Linden 1-2, 65. Blommestijn 2-2, 80. Vink 2-3, 87. Eindhoven 2-4, 90. Dekker 2-5.

Net binnen