Trainer Arjan Schneiders stapt op bij handballers Eemland

Arjan Schneiders.© Archieffoto

Jonathan van Haaster
Soest

Arjan Schneiders heeft besloten zijn taken als trainer van het eerste handbalteam van Eemland neer te leggen.

Het opstappen van de oefenmeester komt niet volledig uit de lucht vallen. Vorige week werd namelijk bekend dat het mannenteam van Eemland, een combinatieteam van de verenigingen LHV en BDC, per volgend seizoen wordt opgeheven. In 2017 ontstaat de ploeg door een

samenwerkingsverband tussen BDC en het Amersfoortse Fidelitas. De ploeg uit de Keistad verliet in 2020 het samenwerkingsverband. Hoofdklasser LHV verbond zich daarop aan BDC.

De selectie zou komend seizoen flink worden uitgedund, terwijl de wens om een ’topsporttak’ tussen beide mannenteams te creëren er niet meer was. Schneiders heeft bevestigd dat de opheffing en de manier waarop dat tot stand is gekomen de redenen zijn voor zijn besluit om per direct te stoppen.

Nieuwe rol

Zaterdag gaf Schneiders al aan dat een nieuwe rol bij LHV, waar hij al ruim veertig jaar lid van is, ’voor de hand ligt’. Eerder was hij onder meer al trainer van de hoogste jeugdelftallen en eerste team van LHV.

Schneiders kende met zijn team een moeilijk seizoen in de eerste divisie, waarin er tot nu toe drie punten verzameld werden. Met de drie behaalde punten staat hekkensluiter Eemland acht punten achter op zowel Aristos als Artemis. Degradatie naar de tweede divisie ligt derhalve voor de hand, maar Eemland zal na het huidige seizoen naar alle waarschijnlijkheid weer worden opgesplitst tussen de individuele mannenteams. Voor een groot deel van de selectie is de sportieve toekomst ook plots onzeker geworden.

Net binnen