Week van de sterrenbroertjes en -zusjes met stille tocht voor slachtoffers Stintdrama

Broertjes en zusjes van een overleden kind (vaak sterrrenkindje genoemd) maakten in 2021 in Spaarndam al een grote troosttekening.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Annemarie de Jong
Amsterdam

In Oss start de eerste landelijke ’Week van de sterrenbroertjes en -zusjes’. Stichting Nooit Voorbij zet hiermee de broertjes en zusjes van een overleden kind (vaak als ’sterretje’ omschreven) in het zonnetje.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans opende zaterdag de bijeenkomst in speeltuin Elckerlyc. Zeventig kinderen die een broertje of zusje verloren maken de grootste ’hemeltekening’ van Nederland.

Om vier uur vindt een stille tocht plaats naar de herdenkingsplek voor het Stintdrama in Oss. Ook nabestaanden van het ongeluk zijn aanwezig. Op 20 september 2018 schoot de Stint met kinderen en een bestuurster van een kinderdagverblijf door de spoorbomen. De elektrische bolderkar werd gegrepen door een trein en vier kinderen kwamen om het leven.

Vergeten

Oprichtster Mirjam Louwen-van Bekkum uit Spaarndam wil met de Stichting Nooit Voorbij familieleden die een kind hebben verloren helpen. Zelf verloor ze in 2018 zoontje Florian. ,,De broertjes en zusjes worden vaak vergeten, omdat de ouders vaak bezig zijn met het overleden kind.”

Lees ook: Marscha’s tweeling krijgt oogkanker, jongetje sterft. ’Dex heeft snoeihard gevochten’

Op het middagprogramma staan zanger Dirk Scheele, een cupcakewedstrijd, verhalenverteller, ballonnenfee en de workshop ’maak je gezin in houten poppetjes’.

Meer informatie: www.stichtingnooitvoorbij.nl

Net binnen