FC Twente legt Ajax-doelman Tyton vast

Przemyslaw Tyton bij FC Cincinnati.

Przemyslaw Tyton bij FC Cincinnati.© AP

ANP
ENSCHEDE

FC Twente heeft voor de komende seizoenen Przemyslaw Tyton in huis gehaald. De 35-jarige Poolse doelman stond de afgelopen maanden onder contract bij Ajax.

Hij komt transfervrij over naar FC Twente, waar hij een contract voor twee seizoenen heeft ondertekend. Daarin is een optie voor nog een jaar opgenomen.

In 2007 maakte Tyton de overstap naar Roda JC. Na vijf seizoenen in Kerkrade te hebben gespeeld ging hij naar PSV. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor FC Elche, VfB Stuttgart en Deportivo La Coruña. Van 2019 tot 2021 was Tyton, veertienvoudig Pools international, actief in de Major League Soccer bij FC Cincinnati. Afgelopen maanden maakte Tyton deel uit van de selectie van Ajax.

"Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen naar Nederland", zegt Tyton. "Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook."

Net binnen