Larense hockeysters nemen afscheid van coach Darren Cheesman en verwelkomen een oude bekende

Steven van Tijn.

Steven van Tijn.© Publiciteitsfoto

Tom Mentink
Laren

Steven van Tijn is aangesteld als de nieuwe coach van de Larense hockeysters. Hij is de opvolger van Darren Cheesman.

Van Tijn was tot vorig jaar november coach van de vrouwen van Royal Antwerp, maar moest vertrekken na tegenvallende resultaten. Hij is geen onbekende voor Laren, want hij was er al werkzaam tussen 2008 en 2013. In het seizoen 2012/13 zelfs als assistent bij het eerste vrouwenteam. In de jaren erna was hij in Nederland actief bij Bloemendaal en Kampong. Tevens is Van Tijn assistent-bondscoach van de Nederlandse zaalhockeysters en assistent-bondscoach van Oranje Onder-16 (jongens).

Thom Fokker, jeugdtrainer en videoanalist bij Laren, wordt de rechterhand van Van Tijn. Fokker werd afgelopen zondag als hoofdtrainer van de hockeyers van ’t Spandersbosch kampioen in de tweede klasse.

Cheesman maakt op zijn beurt de overstap naar het eerste mannenteam van Berliner HC, dat uitkomt in de Duitse Bundesliga. De 36-jarige Engelsman kwam in de zomer van 2020 binnen bij Laren als opvolger van Marc Materek. Hij kon degradatie vanuit de hoofdklasse echter niet voorkomen. Dit seizoen eindigde de club uit het Gooi onder leiding van Cheesman op de zevende plek in de promotieklasse.

Net binnen