Doorrijder (31) uit Soest aangehouden na veroorzaken ernstig ongeval op A1 bij Bathmen

© Foto ANP/Jerry Lampen

Internetredactie
Soest

Een 31-jarige man uit Soest is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op de A1 bij Bathmen op 23 april. Daarbij raakte een man (66) en een vrouw (54) zwaargewond, terwijl de Soestenaar met zijn Range Rover doorreed.

Die betreffende 23 april werden de man en de vrouw op de A1 van de weg gedrukt door de bestuurder van de Range Rover. Het busje sloeg hierdoor meerdere keren over de kop en belandde in de berm. De 54-jarige vrouw liep hierbij onder andere gebroken ribben, een gebroken schouder, een gebroken nekwervel, een klaplong en zelfs een kneuzing in haar hart op. De 66-jarige man had een gebroken schouder en twee gebroken nekwervels.

Op dashcambeelden van een andere weggebruiker is te zien dat de Range Rover vermoedelijk het busje aantikt, waarna het voertuig meerdere malen over de kop vliegt. Vervolgens verdwijnt de Range Rover richting Twente.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadat er door de politie in de media om tips werd gevraagd, kon op 12 mei de Range Rover worden aangetroffen. Twee weken later is nu dus ook de vermoedelijke bestuurder, de man uit Soest, aangehouden.

Net binnen