Spakenburg kan geen aanspraak maken op de baard van de keizer, IJsselmeervogels nog altijd niet definitief veilig

Het doelpunt van Lowie van Zundert volstond niet voor de Spakenburgse winst in het treffen tussen de twee vissersdorpen.

Het doelpunt van Lowie van Zundert volstond niet voor de Spakenburgse winst in het treffen tussen de twee vissersdorpen.© Archieffoto

Robert Toret
Bunschoten

Spakenburg deelde donderdagmiddag op de eigen Westmaat in een wedstrijd om ’des keizers baard’ de punten met Scheveningen: 1-1.

Voor beide middenmotors stond er niets anders meer op het spel dan de eer. Tien minuten voor rust dachten de gasten de leiding te nemen, maar Luuk Brand keerde de penalty van oud-prof Lex Immers. Na een uur spelen zette Lowie van Zundert de ’Blauwen’ op 1-0, maar in de slotfase kwamen de bezoekers toch nog langszij.

In tegenstelling tot de buren is IJsselmeervogels nog altijd niet definitief zeker van lijfsbehoud. De ’Rooien’ verloren zelf dinsdag bij kampioen Katwijk (2-0), terwijl Kozakken Boys gisteren Quick Boys met dezelfde cijfers versloeg. De Werkendammers zijn de Spakenburgers daardoor op de ranglijst tot op vijf punten genaderd, met nog twee duels te gaan.

Rweede divisie

Spakenburg-Scheveningen 1-1

57. Van Zundert 1-0, 83. Van Eijk 1-1.

Net binnen