Jubileumfeest bij de Knickerbockers. Honk- en softbalvereniging uit Soest bestaat 60 jaar

Coach Bill Tinlin met zijn team in 1966.

Coach Bill Tinlin met zijn team in 1966.© foto de Knickerbockers

Eddie de Paepe
Soest

Honk- en softbalvereniging de Knickerbockers uit Soest viert van 29 juni tot en met 2 juli zijn 60-jarig bestaan.

In die periode organiseert de club voor jongeren en volwassenen allerlei festiviteiten zoals honkbalchallenges en clinics voor iedereen uit Soest en omgeving die zelf eens een balletje wil slaan. Ook zijn er wedstrijden en baseball 5-toernooien. De Knickerbockers wordt één groot en gezellig feestterrein met BBQ, Knicksburgers, een poffertjeskraam en muziek.

Een mooie wedstrijd om naar te komen kijken is die van het nationale softbalteam U15 tegen een regionaal team op woensdagavond (29 juni) vanaf 18.30 uur. Vrijdagavond (1 juli) is er een baseball 5-toernooi voor leden vanaf 15 jaar, oud-leden, ouders van leden en iedereen die deze urban variant van honkbal wil uitproberen.

De warming up start om 19.00 uur en het toernooi duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Opgeven kan door vóór dinsdag 28 juni een mail te sturen naar jublileum@knicks.nl. Zaterdag (2 juli) zijn er de hele dag wedstrijden en honkbalchallenges zoals: wie kan de bal het hardst slaan en gooien. ‘s Avonds is er een groot feest. Het Kijk voor het programma op https://knicks.nl/jubileum/

(tekst gaat door onder de foto)

Juniorenteam in 2022.

Juniorenteam in 2022.© foto Marcel Hofstra

New York

De naam Knickerbockers is - zo meldt de jubilerende club - ontleend aan de oudste, in New York opgerichte, honkbalclub van de VS. De club is in 1961 ontstaan als zomersport voor de Soester voetbalvereniging S.E.C. en heette toen de S.E.C. Plowers. Het allereerste honkbalteam van Soest bestond uit enthousiaste Amerikaanse luchtmachtpiloten van de vliegbasis in Soesterberg. De motor achter hun succes was de Amerikaanse zakenman Bill Tinlin.

(tekst gaat door onder de foto)

De poster van het jubileumfeest.

De poster van het jubileumfeest.© foto de Knickerbockers

Koningsweg

In 1974 werd de club zelfstandig onder de naam De Knickerbockers. In 1987 kregen de Knickerbockers een eigen speelveld op de Koningsweg en realiseerden hier zelf een clubhuis. Er werden veel titels behaald en de club groeide als kool. Hét talent van de club was op dat moment Ralph Milliard - nu een grote ster bij de Las Vegas Stars in de Verenigde Staten.

Door het succes groeiden de Knickerbockers uit hun accommodatie en in 1999 keerden ze terug naar de plek waar ze waren begonnen, aan de Bosstraat. Dit keer met twee eigen officiële velden en een kantine. De club telt ongeveer 100 enthousiaste leden en hoopt er nog veel te mogen verwelkomen.

Net binnen