Drie tieners (15 en 16) uit Huizen en Amsterdam aangehouden na gewapende overval op Nettorama Bussum

© Mizzle Media

1 / 5
Internetredactie
Bussum

Een 16-jarige jongen uit Huizen is woensdagavond samen met twee andere minderjarigen aangehouden vlak nadat zij een supermarkt aan de Landstraat in Bussum hadden overvallen. Enkele alerte omstanders waren de jongens gevolgd na de overval, waarna de jongens opgepakt konden worden.

Rond 19.30 uur waren er drie gemaskerde personen de supermarkt binnengelopen. Ze bedreigden het personeel met een steekwapen en eisten geld. Vervolgens zijn de overvallers met een buit de supermarkt via de achterkant van het pand uitgevlucht.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Mizzle Media

Een omstander die getuige was van de overval besloot om achter de overvallers aan te rennen. Samen met nog een omstander wisten ze de daders te volgen en hun locatie aan de politie door te geven.

De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Amsterdam, een 16-jarige jongen uit Huizen en een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

Lees ook: Overval op de Nettorama in Bussum schokt de buurt. ’Ik dacht nog: wie loopt er op bloedhete zomerdag nou met een capuchon op?’

Net binnen