Zestien koopappartementen en een winkel op plek van kapsalon aan de Herenstraat in Hilversum

Het pand aan de Herenstraat.

Het pand aan de Herenstraat.© foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Eddie de Paepe
Hilversum

Aan de Herenstraat 32-34 in Hilversum, waar nu Salon B is gevestigd, komen zestien nieuwe koopappartementen en een winkel. Tenminste, dat behelst het (ver)bouwplan dat de eigenaar bij de gemeente heeft ingediend.

Voor het plan moet het linkerdeel van het pand, dat wat van de weg af staat, worden gesloopt. Daarvoor in de plaats moet een appartementengebouw met vijf bouwlagen verrijzen, zo blijkt uit de aanvraag voor de omgevingsvergunning. De nieuwbouw wordt een stuk hoger dan wat er nu staat: bijna 16.5 in plaats van 9 meter. Het rechterdeel van het pand blijft staan. Op de begane grond komt een winkel. Het totale aantal vierkante meters bruto-vloeroppervlak verdubbelt: van 656 naar 1357.

(de tekst gaat verder onder de tekeningen)

De bestaande aanblik aan de Herenstraat.

De bestaande aanblik aan de Herenstraat.© illustratie Platform.arch

De nieuwbouw.

De nieuwbouw.© illustratie Platform.arch

De eigenaar heeft Platform.arch ingehuurd voor het ontwerp van het (ver)nieuwbouwplan. Dit in 2020 opgerichte architectenbureau is gevestigd op Landgoed Zonnestraal. Ramon Scharf en Sweder Spanjer van Platform.arch hebben al diverse projecten op hun naam staan. In onze regio zijn dat Schoutenstraat 2b (Hilversum), The Bank (Soest) en Kavel 1820 (Baarn).