Uit de speakers: voor Stefanie van der Gragt is Guus Meeuwis altijd goed, maakt niet uit welk liedje

Stefanie van der Gragt op het EK.© Foto EPA

Theo Brinkman
Heerhugowaard

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: Stefanie van der Gragt.

Voetbalster Stefanie van der Gragt, centrale verdediger van het Nederlands elftal, houdt erg veel van muziek en houdt ook van meezingen.

Van der Gragt (29) doet met Oranje mee aan het EK dat momenteel in Engeland aan de gang is. Aan de NOS gaf ze haar drie favoriete nummers. Al zijn het eigenlijk niet echt drie favoriete nummers, want als het om Guus Meeuwis gaat, maakt het Van der Gragt niet zoveel uit welk liedje ze hoort.

Goeie kans dus dat ze na de overwinning op Portugal, afgelopen woensdag, haar stem heeft laten horen. Door de 3-2 zege maakt Oranje een goede kans zich te plaatsen voor de kwartfinale van het EK.

Guus Meeuwis - Elk feestelijk nummer

,,Zoals gezegd houd ik van meezingen, en dan bijvoorbeeld met nummers van Guus Meeuwis. Ik heb niet één nummer van hem dat er voor mij uit springt. Hij heeft zoveel leuke nummertjes. Als het maar feestelijk is.’’

Joe Buck - Wat als

,,Dat vind ik gewoon een gevoelig nummertje en daar hou ik eigenlijk wel van.’’

Danny Vera & Krezip - Make it a memory

,,Dat is mijn favoriete nummer. Dat vind ik echt een supermooi nummer. Dat blèr ik altijd lekker mee in de auto.’’

Net binnen