Woning in Rotterdam beschoten, explosief veiliggesteld

ANP Producties | Bron: ANP
Rotterdam

Een woning aan de Hellevoetstraat in de Rotterdamse wijk Charlois is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.40 uur meerdere malen beschoten, meldt een politiewoordvoerster. Ook is er een explosief ontdekt aan het pand. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief opgeruimd. De bewoners van het pand en mensen die in de nabijheid van het pand wonen werden tijdelijk in een opvanglocatie ondergebracht en konden rond 08.30 uur terug naar hun woning.

Eerder in de nacht was er een schietincident op de Vuurplaat in de wijk Feijenoord. Tijdens het onderzoek naar dat incident heeft een agent een waarschuwingsschot gelost op de Ellewoutsdijkstraat. Daarbij is niemand aangehouden. Wel zijn twee mensen aangehouden op de kruising van de Vuurplaat en Laan Op Zuid. Wat hun rol is wordt nog onderzocht.

Meerdere beschietingen

De afgelopen nachten zijn er meerdere woningen in Rotterdam beschoten. Het was in de nacht van maandag op dinsdag raak aan de Teilingerstraat in de wijk Noord en er was een beschieting en een explosie aan de Hoge Boezem in de wijk Kralingen-Crooswijk. Een pand aan de Voetjesstraat (Charlois) is toen mogelijk ook beschoten. Ook is een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel onder vuur genomen. Niemand is gewond geraakt.

In de nacht van zondag op maandag werd een woning aan de Nieuwehaven in het centrum van Rotterdam al onder vuur genomen. Ook was er afgelopen weekeinde een ontploffing bij de voordeur van een woning aan de Zuidhoek in de wijk Charlois. Niemand raakte gewond.

Voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs zegt dat de politie zijn handen vol heeft aan de vele beschietingen in Rotterdam. "De impact is enorm", zegt hij. "Agenten krijgen veel vragen van ongeruste burgers. Je zou er maar wonen." De politie zet volgens Struijs alle zeilen bij. "Het is echt volle bak voor de politie. Deze beschietingen zijn vaak drugsgerelateerd. Het is tegenwoordig een verdienmodel in de onderwereld om door intimidatie en bedreigingen gelijk te krijgen."