Uit de Speakers: rapmuziek ideaal om voor een rugbywedstrijd ’in de zone’ te komen

Dave Koelman

Kees van Dalsem
Castricum

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: rugbyer Dave Koelman.

Voor belangrijke duels is muziek voor rugby-international Dave Koelman (22) van Cas RC heel waardevol. Dankzij zijn speciale afspeellijst komt hij ’in de zone’ om daarna gefocust aan een wedstrijd te beginnen.

Pop Smoke - PTSD

„Ik luister in de kleedkamer graag naar een playlist met nummers waar ik energie van krijg. Ik vind het prettig om zo ’in de zone’ te komen. Voor een wedstrijd tegen de nummer laatst is het minder belangrijk en dol ik net zo lief met mijn teamgenoten, maar voor een topper probeer ik me helemaal af te sluiten met oordopjes in of een koptelefoon op. Dat wordt ook geaccepteerd in het team; iedereen heeft zijn eigen voorbereiding op een duel. Ik luister dan vooral naar Amerikaanse rapmuziek zoals dit nummer van Pop Smoke.”

Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck

„Dit old school rapnummer van Wu-Tang Clan hoor ik ook graag. Nederlandstalige rapmuziek vind ik dan weer helemaal niks; je zal me niet zo snel naar Ronnie Flex horen luisteren.”

Will Sparks - Say It Again

,,Soms vind ik het ook lekker om techno te draaien, zoals dit nummer van Will Sparks. Voor een echt belangrijk duel kan het al gebeuren dat ik ’s morgens bij het ontbijt al met het afspelen van de playlist begin.”

Net binnen