Hulpdiensten groots uitgerukt voor auto te water in Kortenhoef

© Caspar Huurdeman Fotografie

1 / 5
Internetredactie
Kortenhoef

De bestuurster van een Range Rover is woensdagavond hard tegen een boom gebotst en vervolgens te water geraakt op de Kromme Rade, nabij de Vreelandseweg (N201) in Korfenhoef. Onder andere een traumateam was ter assistentie aanwezig.

Even voor 23.30 uur werd er een ongeval gemeld op de Kromme Rade. De brandweer van Loosdrecht en ’s-Graveland, duikers uit Nederhorst den Berg en Almere, een lifeliner team per helikopter, ambulances en politie snelden zich naar de plek van de melding.

Op de Kromme Rade was net voor de kruising met de Vreelandseweg een Range Rover tegen een boom gebotst en daarna de ’s-Gravelandse Vaart ingereden. Vermoedelijk is de bestuurster in een flauwe bocht met hoge snelheid rechtdoor tegen de boom gereden.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Caspar Huurdeman Fotografie

De vrouw wist op eigen kracht uit het wrak te komen, zij is na behandeling door een trauma-arts met spoed per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. Duikers van de brandweer hebben de ’s-Gravelandse Vaart afgezocht of er sprake was van meer slachtoffers, wat niet het geval bleek.

De bergingsklus nam geruime tijd in beslag, omdat de zwaar beschadigde Range Rover vanaf de weg gezien diep in het talud in het water lag, met daarop een omvergereden boom.

© Caspar Huurdeman Fotografie

Net binnen