Burgemeester Mark Röell is Baarn nog lang niet zat en wil voor zes jaar bijtekenen; ’Vol energie en passie voor onze geweldige stad met dorps karakter’

Ook de komende zes jaar kan Baarn nog rekenen op de inzet van burgemeester Röell. Hier liep hij stage bij de Wintertuin.© foto Caspar Huurdeman

Eric Lorier
Baarn

Burgemeester Mark Röell heeft het nog prima naar zijn zin in Baarn. Hij heeft daarom aan de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht en aan de Baarnse gemeenteraad laten weten dat hij beschikbaar is voor een nieuwe termijn als burgemeester van de gemeente Baarn.

Röell wil graag opnieuw aan de slag ’vol energie en passie voor onze geweldige stad met een dorps karakter, Vorstelijk Baarn, waar ik trots op ben’, zo laat hij de gemeenteraad weten. Hij werd eind maart 2011 benoemd tot burgemeester van Baarn. In maart 2017 volgde zijn herbenoeming voor een tweede termijn van zes jaar als burgemeester. Die termijn loopt komend voorjaar af, vandaar dat het tijd werd om de keuze te maken tussen bijtekenen of iets anders gaan doen.

Burgemeester Röell laat de gemeenteraad per brief weten dat hij graag een verbindende rol wil blijven spelen tussen de Baarnse samenleving en de overheid, maar ook tussen groepen in de Baarnse samenleving. „In de afgelopen elf jaar heb ik met zeer veel inwoners, organisaties, bedrijven en netwerken een relatie opgebouwd die ik graag zou willen voortzetten. Relaties zijn niet alleen binnen Baarn opgebouwd, maar ook daarbuiten in regio, provincie en land. Ook deze zet ik graag weer in voor het belang van onze gemeente”, aldus burgemeester Röell. De Commissaris van de Koning, de heer Hans Oosters, zal de gemeenteraad vragen om binnenkort het herbenoemingsproces te beginnen.

Mark Röell ligt goed bij de Baarnse bevolking. Hij wordt onder meer gewaardeerd om zijn benaderbaarheid en zijn zichtbaarheid op straat en bij evenementen en incidenten. Ook heeft hij na de coronatijd zijn regelmatige stages bij diverse Baarnse bedrijven weer opgepakt.

Net binnen