Rechtszaak tegen Hilversumse verdachten in De Zaak Mallorca gaat eindelijk van start. Wij zitten met vragen. Luister nu naar aflevering 7 van onze podcast

Bloemen voor de overleden Carlo Heuvelman.© Archieffoto District8/Owen O'Brien

Maarten Kolsloot
HILVERSUM

Ruim een jaar na de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland Mallorca begint aanstaande dinsdag dan eindelijk de rechtszaak tegen negen Hilversumse verdachten. Tijd voor een nieuwe aflevering van onze podcast De Zaak Mallorca.

De rechtbank in Lelystad heeft maar liefst drie weken uitgetrokken voor deze ingewikkelde zaak. Wie deelde de fatale trap of klap uit aan de 27-jarige Waddinxvener Heuvelman? Dat is nog altijd onduidelijk en die vraag blijkt nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Filmbeelden van die fatale mishandeling ontbreken. Getuigen spreken elkaar tegen.

Dus zitten wij met vragen. Kan het tot een veroordeling komen zonder videobeelden? Die vraag komt aan bod in de nieuwste aflevering van de podcast. We kijken naar een andere zaak waarbij beelden ontbraken: de mishandeling en daaropvolgende dood van scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen, op een voetbalveld, eind 2012. Te gast is Wesley Meijer, misdaadjournalist bij RTL Boulevard. Hij schreef een boek over de mishandeling van Nieuwenhuizen: Oorlog langs de lijn.

Net binnen