Laren staat weer op de kaart als jazzminnend dorp. Twee dagen laagdrempelige optredens van aanstormend talent in restaurants rondom de Brink

Nausyqa speelt in Nick Vollebregt.© foto margot brakel fotografie

Susanne van Velzen
Laren

Jazz en Laren horen bij elkaar. Met jazz- en eetcafé Nick Vollebregt en Singer als ankers in het jazzminnend dorp. Na jaren afwezigheid wordt Laren Jazz weer gevierd. Dit weekeinde klonken rondom de Brink opnieuw jazzklanken.

Met negen optredens in negen restaurants en café’s speelde er zaterdagavond behoorlijk wat aanstormend talent in Laren. Zo had Ron Gastrobar Indonesia het Jazz Kwartet Daan Sanders in huis, t’Bonte Paard gaf Michael Murray Jazz Quartet het podium en bij Nick Vollebregt trad Jazz Sextet Nausuqa op. Allemaal bands van het Conservatorium van Amsterdam en de Gooische Muziekschool.

(Tekst gaat door onder de foto)

Met Laren Jazz heeft het dorp een laagdrempelg jazzfestival in huis.© foto margot brakel fotografie

Terwijl de gasten dineerden speelden de musici hun nummers. Mede door corona is er sinds 2017 geen Laren Jazz geweest. Het Stichtingsbestuur van Laren Jazz vond dat het tijd werd voor een nieuw Laren Jazz met als thema ’Back to the Jazz roots’. Weer terug in de horeca, kleinschalig en laagdrempelig. Met uiteraard grondlegger Nick Vollebregt als een van de locaties.

Jazz Laren werd zondagmiddag afgesloten in het Brinkhuis met een optreden van het winnende ensemble en een concert van de Dutch Swing College Band met een gastoptreden van Deborah Carter. In Singer speelde zondag Margarida de Sousa Madureira Quintet.

Net binnen