Ajax mist tegen Napoli alleen Kaplan en Sánchez, Berghuis blijft positief na verliespunten

Steven Berghuis tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Champions League wedstrijd tussen Ajax en Napoli.© ANP/Maurice van Steen

ANP
AMSTERDAM

Ajax kan dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Napoli in de Champions League niet beschikken over Ahmetcan Kaplan en Jorge Sánchez. De twee verdedigers, afkomstig uit respectievelijk Turkije en Mexico, zijn geblesseerd. Trainer Alfred Schreuder heeft verder de beschikking over al zijn spelers, zei hij maandag op de persconferentie.

Napoli is na twee speelronden koploper in groep A met 6 punten. Liverpool en Ajax hebben allebei 3 punten en Rangers FC is nog puntloos. Volgende week woensdag spelen Napoli en Ajax weer tegen elkaar, dan in Italië.

Steven Berghuis vindt niet dat er bij Ajax reden is tot zorg. De Amsterdammers speelden zaterdag in de Eredivisie gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1). Het was, na nederlagen tegen Liverpool in de Champions League (2-1) en AZ in de competitie (2-1), de derde keer op rij dat Ajax niet won.

„Je merkt dat er teleurstelling is”, aldus Berghuis, die het dinsdag met zijn elftal in de Champions League opneemt tegen Napoli. „In principe hebben we die wedstrijden al ’geparkeerd’. Die teleurstelling neem je niet mee. Alle ogen zijn op ons gericht. Het is aan ons om op te staan.”

Berghuis startte tegen Go Ahead op de reservebank, net als mede Oranje-international Steven Bergwijn. „Als individu ben ik geen voorstander van rouleren”, zei de aanvaller. „Maar je ziet het overal gebeuren. Als je zoveel goede spelers hebt, snap ik wel dat je als trainer die keuze maakt.”

Go Ahead maakte zaterdag in de 78e minuut gelijk, waarna trainer Alfred Schreuder met Berghuis, Mohammed Kudus en Lorenzo Lucca probeerde de overwinning alsnog binnen te halen. De winnende treffer viel echter niet.

„Druk wil ik het niet noemen”, aldus Berghuis over de huidige situatie bij Ajax. „AZ speelde goed tegen ons, tegen Go Ahead lag het aan ons zelf. Napoli heeft 3 punten meer dan wij. De wedstrijd van morgen is niet allesbeslissend, maar wel een hele belangrijke. We hebben honger om het in de Champions League te laten zien.”

Lees ook: Ajax verspeelt na nederlaag bij AZ ook tegen Go Ahead punten

Net binnen