Gouden Klim voor boegbeelden van transplantatie-afdeling LUMC

Bart van Hoek en Els Rijnbeek kregen de onderscheiding uit handen van wethouder Barbara Boudewijnse.© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Simone Stevens
Naarden

Prof. dr. Bart van Hoek en Els Rijnbeek hebben donderdagmiddag de Gouden Klim gekregen. Ze kregen de onderscheiding uit handen van wethouder Barbara Boudewijnse van de gemeente Gooise Meren.

De Gouden Klim is een initiatief van de Stichting Nationaal Donor Monument en wordt sinds 2014 jaarlijks uitgereikt. De onderscheding is een blijk van waardering voor een persoon of instelling die zich bovenmatig heeft ingespannen om bewustwording omtrent donatie en/of transplantatie te bevorderen. De Gouden Klim is een vergulde replica van het donormonument in Naarden en is in de vorm van een speld.

In voorgaande edities werd de Gouden Klim onder anderen uitgereikt aan Pia Dijkstra en Joris Linsen. Els Rijnbeek en Bart van Hoek worden al jaren beschouwd als boegbeelden van de transplantatie-afdeling binnen het LUMC. ’Bart van Hoek en Els zijn echte pioniers geweest en hebben alles rondom transplantatie nog meer op de kaart gezet door nieuwsgierig, ondernemend maar ook praktisch en innovatief te zijn. Ze zijn beiden pioniers van het eerste uur. Juist door de intensieve samenwerking en dus kennisdeling zal de doorontwikkeling en innovatie gewoon verder gaan. Ze zullen het niet helemaal los laten maar gaan met een gerust hart met pensioen’, aldus de stichting.

Net binnen