Bunschoter burgemeester Melis van de Groep doet vanwege ’fysieke problemen’ tijdelijk een stapje terug

Burgemeester Van de Groep deelde vijf jaar geleden gezonde sinaasappels uit in Eemdijk.© archieffoto

Eric Lorier
Bunschoten

De Bunschoter burgemeester Melis van de Groep doet vanwege ’fysieke problemen’ voorlopig een stapje terug. Hij hoopt begin volgend jaar weer op volle kracht aan de slag te kunnen.

,,Fysieke problemen dwingen mij voorlopig werkzaamheden te verminderen”, meldt de Bunschoter burgervader op Twitter. ,,In voorkomende gevallen zullen de locoburgemeester en andere wethouders mij vervangen. Ik hoop en vertrouw erop dat mijn klachten met rust en tijdelijke medicatie over enkele weken tot het verleden behoren.”

Melis van de Groep wil zijn bericht verder niet nader toelichten, laat een woordvoerster van de gemeente Bunschoten weten. ,,De burgemeester bekijkt van dag tot dag wat hij zelf kan doen. Hij hoopt dat hij zich in 2023 weer voluit kan inzetten voor onze gemeente.”

De in Bunschoten geboren en getogen Melis van de Groep (64) werd in 2006 burgemeester van zijn eigen dorp, na er eerder ook al ambtenaar, GPV-raadslid en wethouder te zijn geweest. Ook was hij begin deze eeuw zes jaar lang namens de ChristenUnie Statenlid in Utrecht.

Net binnen