Woning uitgebrand in Naarden. ’De bewoners zullen voorlopig naar een ander onderkomen moeten’ [update]

© Foto Mizzle Media

© Foto Mizzle Media

© Foto Mizzle Media

© Foto Mizzle Media

© Foto Mizzle Media

© Foto Mizzle Media

Van onze verslaggevers
Naarden

Het is een troosteloos gezicht, de woning aan de Pater Wijnterlaan in Naarden die donderdagmiddag grotendeels werd verwoest door brand. Rond vier uur, anderhalf uur nadat het vuur om zich heen greep, is de brandweer nog met meerdere eenheden aanwezig in het smalle, pittoreske straatje. De brand is dan al even onder controle.

In een poging zware schade aan de woning te voorkomen, was de brandweer met meerdere eenheden uitgerukt. Ook een hoogwerker was ter plaatse. „Het vuur is waarschijnlijk op de begane grond begonnen en vervolgens doorgeslagen naar de eerste en tweede verdieping. De hele woning is uitgebrand. De bewoners zullen voorlopig naar een ander onderkomen moeten”, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek weten.

Er raakte voor zover bekend niemand gewond. De aanwezige bewoner kon het pand op tijd verlaten. „Deze persoon is wel door ambulancepersoneel gecontroleerd vanwege rookinhalatie. Maar het lijkt mee te vallen.”

Een omwonende meldt zwarte rook te hebben gezien. ,,Toen de hulpdiensten de straat inreden ben ik naar binnen gegaan. Ik ben geen ramptoerist. Maar het is verschrikkelijk. Gelukkig zijn de bewoners ongedeerd.”

Volgens de woordvoerder zijn er metingen verricht om te controleren of er te hoge concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. „Vooralsnog hebben we niks gemeten wat hierop wijst.”

Over de toedracht van de brand is nog niets bekend.

© Foto Mizzle Media

© Foto Mizzle Media

Lees ook:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen