Twee Amsterdammers vast voor explosie De Roef in Huizen

ANP
UTRECHT

De politie heeft twee mannen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie bij een woning aan De Roef in Huizen en bij explosies op andere plekken in Midden-Nederland afgelopen zomer.

De verdachten van 36 en 21 jaar oud zijn onlangs in hun woonplaats aangehouden, wanneer precies is onduidelijk. De twee zitten nog vast, meldt de politie donderdag. Meer details over de rol van de verdachten bij de explosies deelt de politie niet.

Lees ook: Een vriendelijk wijkje of een getto? Hoe dan ook, buurt schrikt zich lam van explosie bij eerder bedreigde woning

De explosie aan De Roef vond plaats op 3 juli en trof een gesloten woning. Twee woningen in die straat werden een week voor de explosie gesloten door de gemeente omdat er sprake was van een „serieuze dreiging.” De politie houdt er rekening mee dat de reeks explosies te maken heeft met een conflict in het drugsmilieu.

Lees ook: Explosie bij beveiligde woning in Huizen; deel omwonenden weer naar huis

In Hoef en Haag (Utrecht) ging 2 juli in de 2e Poortstraat een explosief af en een dag later een in Tienhoven (Utrecht) aan de Westbroekse Binnenweg.

Voor de explosies waren eerder een 33-jarige vrouw uit Rotterdam en een 42-jarige man uit Den Haag opgepakt. Een van die verdachten zit nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Extra bewaking bij de Roef in Huizen nu bewoners terug zijn. Situatie nog steeds dreigend. Tweede woning blijft dichtgespijkerd

Net binnen