Bedankt voor het aansturen van PlusBus, het initiatief voor aanleg van skatebaan en hulp aan gevluchte Oekraïners. Gooise Meren reikt vrijwilligersprijzen uit

Buurtplatform KVT, Jan Eijer, Loes van Barneveld, Ada Gieling, Sandra Deuling (vlnr) en linksachter Max, Thomas en Frederik.© foto studio KASTERMANS

Joyce Huibers
Gooise Meren

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gooise Meren zijn maandagavond vijf vrijwilligersprijzen uitgereikt.

Bussumer Jan Eijer ontving de Kleine Johannes, het erkentelijkheidssymbool van Bussum, voor zijn inzet als coördinator en vrijwilliger bij de PlusBus in Naarden en Bussum. Eijer doet dit inmiddels zo’n tien jaar. Hij deelt de vrijwilligers in, neemt de boekingen aan en komt met ideeën.

Hulptransporten

Het Naardens Compliment ging naar Loes van Barneveld die al jaren vrijwilliger is bij de Bussumse Stichting Kinderen in Nood. Sinds 2020 is ze bestuurslid en coördinator opslag en vervoer. Afgelopen jaar had de stichting en dus zij het door de oorlog in Oekraïne extra druk. Tussen februari en november gingen er meer dan 40 transporten naar Hongarije en Roemenië om de naar deze landen gevluchte Oekraïners te helpen.

Ada Gieling mocht de Muider Roemer in ontvangst nemen. De Muidense is bij veel verschillende organisaties actief. Ze is oprichtster en voorzitter van de bewonerscommissie in de wijk Noord-West die mede door een handtekeningenactie een buurtkamer in de wijk wist te realiseren. Daarnaast was ze secretaris van voetbalclub SC Muiden en zet ze zich als vrijwilliger in voor de Voedselbank, Vereniging De Zonnebloem, Stichting Samen Doen en is ze sinds kort secretaris bij de Stadsraad Muiden.

Opschoondagen

Sinds vorig jaar reikt de gemeente ook jaarlijks een jongerenprijs en een groepsprijs uit. Max Verdoes, Thomas de Graaf en Frederik Smelt gingen er met de Jongerenprijs vandoor voor hun inzet waardoor er afgelopen jaar een skatepark in Muiden werd gerealiseerd. De groepsprijs viel ten deel aan Buurtplatform Keverdijk, Tuindorp en Vierhoven (KTV) in Naarden. Al 25 jaar zet KTV zich in voor de belangen en leefbaarheid in de drie wijken. Zo zijn de opschoondagen, waarbij bewoners vuilnis uit de openbare ruimte halen, een begrip en werd er een project opgestart om alle groepen die in het nieuwe buurtcentrum actief zijn nader tot elkaar te brengen.

Sandra Deuling ontving afgelopen donderdag al de Muiderbergse Echo voor haar vrijwilligerswerk.

Net binnen