Podcast: In therapie met Joshua en Splinter

Jaap Stiemer

Meeluisteren met mensen die in therapie zijn. Esther Perel liet dat al gebeuren in haar podcast ’Where should we begin’, waarin we aanwezig zijn bij mensen die in relatietherapie gaan. Joshua Nolet en Splinter Chabot zijn sinds enige tijd in gesprek met psychiater Femke Verduin. En daar mogen we bij zijn.

De podcast is alleen te beluisteren via het betaalde streamingplatform Podimo. Er zijn inmiddels al ruim tien afleveringen verschenen. Joshua Nolet is de zanger van de populaire band Chef’Special en Splinter Chabot is tv-presentator en nog een heleboel andere dingen. Nolet had er eerder in de media al geen geheim van gemaakt dat hij gebukt gaat onder winterdepressies. Ook Chabot blijkt allerlei complexen te hebben, al lijkt hij daar zelf in eerste instantie niet zo’n punt van te maken.

De podcast is echt een teken van de tijd, waarin het steeds makkelijker wordt om te praten over zaken die ’vroeger’ nog taboe waren. Nolet en Chabot raakten bevriend tijdens de opnames van ’Wie is de mol’ waaraan beiden deelnamen. Psychiater Verduin is een zeer betrokken en prettige gespreksleider en de beide patiënten zijn zeer openhartig. De vele Engelse zinsnedes van Nolet, die ook in de herkenningstune van de podcast toch al Amerikaanser zingt dan menige Amerikaan, irriteren soms wat. Maar de boodschap komt over. En die is: práát erover.

In therapie

Net binnen