Goois Natuurreservaat druk met vernieuwen parkeerplaats bij de Fransche Kamp in Hilversum

© foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Eddie de Paepe
Hilversum

In opdracht van het Goois Natuurreservaat is aannemer Van Oostrum Westbroek bezig met het vernieuwen van het parkeerterrein bij het seizoenkampeerterrein Fransche Kamp in Hilversum

De provincie Noord-Holland werkt tegelijkertijd aan de fauna-onderdoorgangen en wildroosters in de inritten, zodat die aansluiten op de bestaande faunavoorzieningen aan de Franse Kampweg.

Afgesloten

Vanwege de klus is het parkeerterrein voor alle verkeer (behalve bestemmingsverkeer) tot medio maart afgesloten. De parkeerplaats aan de kant van de Fransche Kampheide wordt vervolgens vanaf eind maart tot en met eind april afgesloten.

Dan kunnen automobilisten weer parkeren op de heringerichte parkeerplaats bij het kampeerterrein. In het midden daarvan komt een verdiepte strook die dienstdoet als eerste wateropvang bij stevige regenbuien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De parkeerterreinen zijn na enkele decennia in zeer slechte staat en dringend aan vervanging toe. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde en er komt een aantal plekken voor mindervaliden. Klinkers (op de rijbaan) en grasbetontegels (in de parkeervakken) vervangen het asfalt.

De provincie Noord-Holland werkt tegelijkertijd aan de fauna-onderdoorgangen en wildroosters.© foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

© foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Net binnen