Advocaat Biden: geen geheime documenten gevonden bij huiszoeking

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

Bij het doorzoeken van een vakantiewoning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn geen documenten gevonden die als 'geheim' zijn gemarkeerd, zegt zijn advocaat. De Amerikaanse autoriteiten hadden de strandwoning van Biden in Rehoboth Beach in de staat Delaware doorzocht.

De afgelopen tijd waren tientallen geheime documenten gevonden in een oud kantoor van Biden in de hoofdstad Washington en in diens huis in Wilmington. Volgens de advocaat verleende de president zijn volledige medewerking aan de operatie van onderzoekers van het Amerikaanse ministerie van Justitie in Delaware.

De "geplande" huiszoeking, aldus de jurist, zou deel uitmaken van het onderzoek naar de omgang van Biden met vertrouwelijke documenten. De eerder aangetroffen verslagen stamden uit de periode dat Biden vicepresident van de Verenigde Staten was onder Barack Obama (2009 tot 2017). Onlangs waren ook geheime documenten opgedoken bij voormalig vicepresident Mike Pence. Eerder had de Amerikaanse recherche FBI bij voormalig president Donald Trump een inval gedaan om geheime regeringsdocumenten veilig te stellen.

Net binnen