Eemnesser ruziet met gemeente over aanleg van een wal bij zijn woning. ’Een groene wal’, vindt hij. ’Nee, een geluidswal en dat mag niet’, zegt de gemeente

Jurgen Swart
Eemnes

Het wordt alleen maar groener bij zijn woning in Eemnes. Toch ligt de gemeente dwars. Dat stelde A. Jacobs over de aarden wal die hij wil aanbrengen achter zijn woning aan de Goyergracht in Eemnes. Hij had de gemeente voor de rechter gesleept. Die zaak diende in de rechtbank in Utrecht.

Jacobs mag een huis bouwen op de plek waar veel geluidsoverlast is van de A27. Hij wil er ook een wal achter neerzetten. Dat is een geluidswal, maar Jacobs noemt het een groene en een aarden wal. Er is veel lawaai op die plek. Er staan veel geluidsschermen. Hij vindt het raar dat hij geen vergunning krijgt.

Genoeg beschermd

Volgens de gemeente is het huis van Jacobs al genoeg beschermd tegen de A27. Deze wal is niet nodig en het scheelt nauwelijks in de herrie volgens de gemeente. Het komt in het deel dat groen moet blijven. Een aarden wal is volgens de gemeente geen natuur.

Juridisch

De vergunning zou automatisch verleend moeten worden, vindt de advocaat van Jacobs. De zaak werd daarna vooral juridisch. De gemeente was het daar niet mee eens. De rechter beslist op 16 maart of Jacobs van rechtswege zijn vergunning krijgt.

Net binnen