Ajax-trainer Heitinga: ’Aan het einde van de middag moeten wij bovenaan staan’

Sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Trainer John Heitinga van Ajax heeft zijn spelers zondag in de bespreking voor de topper tegen Feyenoord een duidelijke boodschap meegegeven. "Speel vandaag alsof dit je laatste wedstrijd is", vertelde Heitinga kort voor de aftrap bij ESPN. "Aan het einde van de middag moeten wij bovenaan staan."

Feyenoord verdedigt in de Johan Cruijff ArenA aan kop van de Eredivisie een voorsprong van 3 punten op Ajax, dat onder interim-trainer Heitinga de laatste zeven competitiewedstrijden won. De Rotterdamse aanvoerder Orkun Kökcü zei vooraf dat het voor Feyenoord vooral zaak is om niet te verliezen.

"Feitelijk heeft hij daar gelijk in", aldus trainer Arne Slot. "Maar dat wil niet zeggen dat wij hier niet op onze eigen manier willen voetballen. We weten dat Ajax daar ook heel goed in is. De grootste uitdaging voor ons is om te kijken of we het ook in dit stadion voor elkaar krijgen om op onze eigen manier te spelen en Ajax onze wil op te leggen."

Bij de thuisclub ontbreekt rechtsback Devyne Rensch. Hij heeft volgens Heitinga een spierblessure. "Devyne is deze week geblesseerd geraakt. Hij was niet fit genoeg om vandaag te starten."

Kenneth Taylor begint om 14.30 uur met Ajax aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De middenvelder krijgt opnieuw de voorkeur boven Davy Klaassen, net als vorige week in Heerenveen.

Devyne Rensch ontbreekt in de basisformatie van de thuisploeg en zit ook niet op de bank. Jorge Sánchez is de rechtsback van Ajax in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

Ajax wil voor eigen publiek de koppositie van de Eredivisie aanvallen. De thuisploeg heeft een achterstand van 3 punten op Feyenoord, dat wel een slechter doelsaldo heeft dan de Amsterdamse nummer 2 van de ranglijst.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Bassey en Wijndal; Álvarez, Berghuis en Taylor; Kudus, Tadic en Bergwijn.

Lees ook: Een dartelende Jesper Olsen en een uitzinnige Mike Obiku: vijf opmerkelijke Klassiekers met een bijzondere afloop [video]

Net binnen